2013. június 16., vasárnap

GRILLRECEPTEK, ha már nyár a nyár :)

Tudni kell, hogy Németországban a nyár csak a naptárban nyár egyébként nagyon változékony az idő. 
Ezért is hihetetlen az utóbbi napok szuper meleg időjárása, úgyhogy rengeteg időt a szabadban töltünk. - én ugyan most nem, mert elkapott egy csúnya influenza :-( na igen nem is én lennék :))) 

A grillezés ilyenkor elhagyhatatlan, s bár nincs mindig változatos felhozatal :), tegnap kedvet kaptam  néhány finomság elkészítéséhez. 

Közülük ezeket a recepteket különösen ajánlom kipróbálásra:

Fokhagymás fetával töltött gomba 
- kb közepes 5-6 gombához-

A gombákat tisztítsuk meg. 1oo g fetasajtot törjünk össze villával
Egy összetört fokhagymagerezdet, 1 kisebb fél fej lilahagymát kockára vágva, 
 és 1 evőkanál tejfölt tegyünk bele.
Borsozzuk meg, és töltsük a gombákba.


Csirkemell rolád paradicsomos pesto-val, mozarellával és cukkinivel töltve

A csirkemellet vágjuk hosszábban vékony csíkokra, picit sózzuk és borsozzuk, majd kenjük meg paradicsomos pestoval elkevert krémsajttal.
Tegyünk a közepére vékonyan mozarellát, és egy- egy csík cukkinit, és tekerjük fel.
Kívülről is kicsit kenjük meg a pesto-s páccal, és irány a grill :-)


Zöldséges nyárs

Kedvenc zöldségekből készítsünk nyársakat, majd kenjük be sütés előtt egy órával páclével.
Páclé: 
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál citromlé
1 teáskanál cukor
2 evőkanál szójaszósz
só, bors, csemege fűszerpaprika 




A köret ez a bacon-ös burgonya volt 
pirított hagymás tejföllel

Héjában főzzük meg a burgonyákat, hámozzuk meg, vágdossuk be picit késsel, töltsünk a bevágdosott részekbe mozarellát, és tekerjük be egy-egy szelet bacon-be.


A pírított hagymát keverjük el 3 -4 evőkanál tejföllel, sóval borssal, fokhagymával.
A hagymát csak tálalás előtt tegyük hozzá, egyébként felpuhul.










2 megjegyzés:

Unknown írta...

Még több grillreceptet légyszi! :)
Kipróbáltam a csirkemell roládot, igaz pesto nélkül és nem grillezve, de így is nagyon finom lett! ;)

szanten írta...

Jonifina, igyekszem, csak akkor meg kellene oldani, hogy grillezéshez való legyen az időnk :), és nem 16 fok, az jobban motiválna :)