2013. április 17., szerda

TAVASZI GYÜMÖLCS SZELET- VÉGRE AZ ELSŐ SÜTI A SZABADBAN

Az első igazi tavaszi nap  
kicsalogatta az egész családot a szabadba :-)

 Természetesen nem maradhatott el a grillezés sem, tipikus német BRATWURSTTAL :-) fincsi salátákkal, verőfényes napsütéssel, és egy tepsi színes gyümölcsös istenien finom sütivel.







Szavak helyett beszéljenek a képek :-) 

A süti receptjét lejjebb találjátok.




















Gyümölcsszelet RECEPT 34 cm x 24 cm-es tepsihez

Tészta:
1 vaníliás cukor
15o gramm cukor
175 gramm vaj
4 tojás
25o g liszt
1 fél citrom héja
1 dl tej
1 fél sütőpor

Túrókrém:
5oo g túró
5oo g ricotta
1 tejföl
3 dl habtejszín
1 citrom leve és fél citrom héja
ízlés szerint édesítőszer vagy 18o g cukor
2 vaníliás cukor

Gyümölcsréteg:
Közepes őszibarack konzerv kb. 3oo g
3oo g eper
3oo g szőlő
2 kiwi
1o-15 szem málna


Tortazselé:
A barack konzerv leve kb. 1,5 dl kiegészítve 3,5 dl vízzel 
2 csomag tortazselé por
4 evőkanál cukor


Gyümölcsöket mossuk meg, daraboljuk. Barackot csepegtessük le, levét fogjuk fel egy edényben, mert később ezzel fogjuk felfőzni a tortazselét.

A tészta összetevőiből egyszerű kavart tésztát készítünk. A vajat cukorral vaníliával habosra keverjük, tojásokat egyenként hozzáadjuk, a tejet is, és végül a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát egyenletesen sütőpapírral kibélelt tepsibe kenjük, előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Légkeveréssel 15o fokon, normál sütőben 18o fokon.

Hagyjuk kihűlni.

Közben készíthetjük a túrókrémet:
A zselatint 12o ml vízzel keverjük el, hagyjuk megduzzadni. 
A tejszínt verjük habbá, tegyük hűtőbe
A túrót, ricottát, tejfölt, cukrokat, vagy édesítőt, citromot keverjük ki jó krémesre.
Ha megduzzadt a zselatin langyosítsuk meg, tegyünk a túrókrémből kanalanként adagolva 2-3 evőkanálnyit hozzá, keverjük csomómentesre, majd így adjuk a fellazított zselatint a túrókrémhez, végül gyorsan, de hogy mégse törjön adjuk a tejszínhabot is a krémhez.

Osszuk el egyenletesen a túrókrémet a kihűlt tésztán, rétegeljük rá a gyümölcsöket.

A tortazselét a cukorral és kevés vízzel keverjük csomómentesre, majd öntsük fel a barack levével és még kb. 3 dl vízzel. Főzzük fel, majd öntsük a süti gyümölcsrétegére.

TIPP: Tálalás előtt legalább 3 óráig hűtőben jól hűtsük át.

Nincsenek megjegyzések: