2013. március 20., szerda

Mogyorós málnás nyuszis torta

Már kislányként is nagyon szerettem a húsvétot, kevésbé a locsolkodást :-))), mint sem a tavaszt, a napsütést, a természet megújulását, bár idén nehéz elhinni ez után a hosszú tél után, ha kinézek az ablakon, hogy 2 hét és már itt is a nyuszis ünnep.


Szóval, még időben vagyunk, nem késtünk le semmiről, jöhetnek az előkészületek :-)
 Dekor, tojásfestés, és persze sütés-főzés. 

Mivel van még bőven időnk úgy döntöttem, időben készítek én is egy húsvéti blog receptet, hogy ha megtetszik, el tudjátok készíteni.
Íme itt egy nyuszis torta kicsiknek és nagyoknak :-).

A tortát a tojáslikőrös hab teszi igazán különlegessé, de ha gyerekek is esznek a tortából, akkor a tojáslikőrt hagyjuk ki.

A torta egyszerű nyuszis keksz dekorja is igazi finomság az apróságoknak, nálunk utánpótlásra szorult, hogy egyáltalán tudjak mivel dekorálni :-)))



Tészta 2o-22 cm-es tortaformához
4 tojás
5o g vaj
175 g cukor
3o g liszt
2oo g őrölt mogyoró
1oo g étcsoki forgács
fél sütőpor

A cukrot a vajjal keverjük habosra, adjuk hozzá a tojásokat egyenként. A lisztet, mogyorót, csokit, sütőport vegyítsük alaposan össze, és keverjük a tojásos masszához.

Sütési idő, előmelegített sütőben 18o fokon, légkeveréssel 15o-16o fokon: 4o-45 perc.

Málnakompót
2oo g mirelit málna
5 -6 evőkanál cukor
1 vaníliás pudingpor

A málnát a cukorral és 1 dl vízzel főzzük fel. A pudingport hideg vízzel keverjük csomómentesre, és sűritsük be vele a kompótot.

3 dl habtejszínt verjünk 2 csomag habfixálóval és 1 vaníliás cukorral habbá.


Torta rétegelése

1.Mogyorós tészta
2.Málnakompót
3. Tejszínhab
4. Tojáslikőr
5. Dekoráció nyuszikkal és málnával


Nyuszis kekszek
1 tojás
1oo g cukor
25o g liszt
1oo g vaj
Kész nyújtható fondant a dekorációhoz

Kekszek elkészítése


A tojást a cukorral kézi habverővel verjük fel, adjuk hozzá a lisztet, a puha vajdarabkákat, és gyúrjunk egynemű tésztát.

Liszten nyújtsuk fél cm vastagra, szúrjunk ki belőle legalább 1o-12 nyuszifigurát.


Előmelegített sütőben 1o perc alatt süssük aranybarnára őket.



Hagyjuk jól kihűlni, majd dekoráljuk nyuszisra :-) a fondanttal.



Nincsenek megjegyzések: