2012. október 24., szerda

Csokis pie

Ennél a receptnél alig ha találhatunk csokisabbat...
Nagyon egyszerű süti, felülmúlhatatlan az illata, amely a sütőből illan :-), és nem lehet felülmúlni az ízét sem. Fontos, hogy ne süssük túl, legyen a közepe még enyhén folyós, így melegen még szétolvad a nyelvünkön. Nekem ezt a pontot többszöri nekifutás :-) után sikerült csak kitapasztalnom.


Tipp: tálaljuk a csokis pie-t vaníliafagylalttal , vagy vaníliaszósszal.



Hozzávalók

400 g étcsokoládé
170 g vaj
 2/3 csésze cukor
5 tojás
 1/3 csésze liszt
porcukor


Elkészítés

A tojásokat válasszuk szét, a fehérjéket verjük fel, de ne túl keményre.
Cukrot vajat csokit gőz fölött olvasszuk meg, és  keverjük addig,  míg egynemű nem lesz.
Ha kissé kihűlt a massza tegyük bele egyenként  a tojások sárgáját, és keverjük bele a lisztet, majd adjuk hozzá óvatosan, nehogy törjön a felvert fehérjehabot is.
Kb. 45 percig süssük 180 fokon. Légkeverős sütőben 160 fokon.
Ha kész porcukorral vagy vaníliasodóval tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: